Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kavurmalı Kapalı Karadeniz Pidesi

Kavurmalı Kapalı Karadeniz Pidesi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kavurmali-kapali-karadeniz-pidesi.jpg

Kavurmalı Kapalı Karadeniz Pidesi Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Harç için;
  • Kişi sayısı kadar kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı
Üstüne sürmek için;
  • Yoğurt

Kavurmalı Kapalı Karadeniz Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etimizi pişirelim. Yağsız tencerede et suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Sonra içine soğanı bütün olarak koyalım (Daha sonra çıkaracağız)
  3. Hizasına kadar su ekleyip, düdüklü tencerede yarım saat pişirelim.
  4. Piştikten sonra içine sulu gelirse suyun, bir kısmını ayırabiliriz.
  5. Gelelim hamura; hamuru güzelce süt ve su ile aktive edip, yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  6. Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  7. Daha sonra uzunlamasına açıp, etimizi içine koyalım ben çok kuru kullanmıyorum iç harcı, kuru kuru olmasın. İçine minik minik tereyağı parçaları koyun.
  8. Hamuru iki yandan üst üste getirerek kapatıyoruz. Uzunlamasına yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  9. Üstüne fırça yardımıyla yoğurt sürün ve önceden ısıtılmış yüksek ayar fırında pişirin.
  10. Çıkar çıkmaz üstüne tereyağı sürün ve bu anın tadını çıkarın ???? Afiyetle.
Kavurmalı Kapalı Karadeniz Pidesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt