elektronikci
FD Üye

Kavurmalı Kapalı Karadeniz Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Kişi sayısı kadar kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Tereyağı
- Yoğurt
Kavurmalı Kapalı Karadeniz Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi pişirelim. Yağsız tencerede et suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Sonra içine soğanı bütün olarak koyalım (Daha sonra çıkaracağız)
- Hizasına kadar su ekleyip, düdüklü tencerede yarım saat pişirelim.
- Piştikten sonra içine sulu gelirse suyun, bir kısmını ayırabiliriz.
- Gelelim hamura; hamuru güzelce süt ve su ile aktive edip, yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra uzunlamasına açıp, etimizi içine koyalım ben çok kuru kullanmıyorum iç harcı, kuru kuru olmasın. İçine minik minik tereyağı parçaları koyun.
- Hamuru iki yandan üst üste getirerek kapatıyoruz. Uzunlamasına yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Üstüne fırça yardımıyla yoğurt sürün ve önceden ısıtılmış yüksek ayar fırında pişirin.
- Çıkar çıkmaz üstüne tereyağı sürün ve bu anın tadını çıkarın ???? Afiyetle.