Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kavurmalı Bulgur Pilavı

Kavurmalı Bulgur Pilavı
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Kavurma için;


*500 gram kuzu kuşbaşı
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Su

Pilav için;


*1 adet orta boy patates
*1 su bardağı iri bulgur
*2 su bardağı sıcak su
*Tavuk suyu (tablet)
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı

Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar pratik ama lezzetli bir tarif öncelikle kuzu etmizi dikkatlice yıkayıp düdüklü tenceremize alıyoruz Kuru soğanı tam doğramadan 2 ye yarıp bütün halinde içine koyuyoruz üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip pişmeye bırakıyoruz Diğer yandan pilav için tencereye sıvı yağı alıp patatesleri küp küp doğruyoruz Sararmaya başlayınca iyice yıkadığımız bulguru ekleyip hafifçe kavuruyoruz Bu sırada tuzu ve tablet tavuk suyunu ekleyebiliriz Ardından sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz şimdi etlerimize bakalım suyunu çektikten sonra soğanı içinden çıkarıp 1 yemek kaşığı tereyağımızı ekleyip bir tutam da karabiber 3 veya 5 dakika kavuruyoruz ( fazla kavurmayın sert olmasın ) pilavımıza bakalım (pilav pişmediyse su eklenebilir) suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz Pilavın ortasını yanardağ gibi açıp içine bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz üzerini kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz 5 dakika sonra birlikte servis edebilirsiniz afiyet olsun )
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt