iltasyazilim
FD Üye
Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Kavurma için;
*500 gram kuzu kuşbaşı
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Su
Pilav için;
*1 adet orta boy patates
*1 su bardağı iri bulgur
*2 su bardağı sıcak su
*Tavuk suyu (tablet)
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar pratik ama lezzetli bir tarif öncelikle kuzu etmizi dikkatlice yıkayıp düdüklü tenceremize alıyoruz Kuru soğanı tam doğramadan 2 ye yarıp bütün halinde içine koyuyoruz üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip pişmeye bırakıyoruz Diğer yandan pilav için tencereye sıvı yağı alıp patatesleri küp küp doğruyoruz Sararmaya başlayınca iyice yıkadığımız bulguru ekleyip hafifçe kavuruyoruz Bu sırada tuzu ve tablet tavuk suyunu ekleyebiliriz Ardından sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz şimdi etlerimize bakalım suyunu çektikten sonra soğanı içinden çıkarıp 1 yemek kaşığı tereyağımızı ekleyip bir tutam da karabiber 3 veya 5 dakika kavuruyoruz ( fazla kavurmayın sert olmasın ) pilavımıza bakalım (pilav pişmediyse su eklenebilir) suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz Pilavın ortasını yanardağ gibi açıp içine bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz üzerini kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz 5 dakika sonra birlikte servis edebilirsiniz afiyet olsun )
*500 gram kuzu kuşbaşı
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Su
Pilav için;
*1 adet orta boy patates
*1 su bardağı iri bulgur
*2 su bardağı sıcak su
*Tavuk suyu (tablet)
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar pratik ama lezzetli bir tarif öncelikle kuzu etmizi dikkatlice yıkayıp düdüklü tenceremize alıyoruz Kuru soğanı tam doğramadan 2 ye yarıp bütün halinde içine koyuyoruz üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip pişmeye bırakıyoruz Diğer yandan pilav için tencereye sıvı yağı alıp patatesleri küp küp doğruyoruz Sararmaya başlayınca iyice yıkadığımız bulguru ekleyip hafifçe kavuruyoruz Bu sırada tuzu ve tablet tavuk suyunu ekleyebiliriz Ardından sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz şimdi etlerimize bakalım suyunu çektikten sonra soğanı içinden çıkarıp 1 yemek kaşığı tereyağımızı ekleyip bir tutam da karabiber 3 veya 5 dakika kavuruyoruz ( fazla kavurmayın sert olmasın ) pilavımıza bakalım (pilav pişmediyse su eklenebilir) suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz Pilavın ortasını yanardağ gibi açıp içine bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz üzerini kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz 5 dakika sonra birlikte servis edebilirsiniz afiyet olsun )