bilgisayarci
FD Üye

Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kırmızı et (Dana eti)
- 8 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı biber
- İsteğe nazaran de öteki baharatlar
Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi kuş başı biçiminde yada ondan biraz daha küçük olacak biçimde doğruyoruz.
- Sonra düdüklü tenceremize koyuyoruz sıvı yağı etimizin üzerine gezdiriyoruz ve yeterlice tüm etlere yediriyoruz.
- Eğer etimiz buzlu formda ise su koymaya gerek yok çözünmüş ise yarım çay bardağı su koyup orta ateşte pişiriyoruz.
- Etimiz pişince tuzumuzu biberimizi atıp bir hoş karıştırıyoruz. Kavurmamız hazır.