Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kavun Turşusu

Kavun Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kabakgiller familyasına ait olan kavun sürüngen gövdeli, tek yıllık otsu bir bitkidir Kavun tatlı tadı ve hoş kokusu ile en çok sevilen yaz meyveleri arasında yer alır




Kavun içerisinde bulunan A ve B vitaminleri ve çokça mineral sayesinde sağlığa pek çok faydası bulunan bir bitkidir Bunun için yeterli miktarda tüketilmesi önerilir Kavun turşu olarak özellikle İç Anadolu bölgesinde çokça tüketilir Turşu yapımında kullanılan kavun ham olanlardan seçilir Halk arasında ham kavun kelek diye anılır

Malzemeler

23 adet küçük boy kelek (kavun)
23 adet sivri biber
1 demet maydanoz
1 baş sarımsak
1 kahve fincanı sirke
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince rafine kaya tuzu ve su

Hazırlanışı: Öncelikle kelekler iyice yıkanıp temizlenir Temizlenen kavunlar bir bıçak yardımı ile ikiye ayrılır İkiye bölünen keleklerin bir kaşık yardımı ile çekirdekleri çıkarılır Çekirdekleri çıkarılan kelekler tuzlanır Daha sonra bir tepsi içerisine alınır Kabukları yukarı gelecek şekilde yerleştirilerek üzerine tülbent örtülür Bu şekilde 5 saat bekletilir Yeteri kadar bekleyen kelekler suya tutularak fazla tuzları arındırılır Turşunun yapılacağı kavanozun dibine maydanoz konur Üzerine kelekler sıkı bir biçimde dizilir Aralarına sarımsak ve sivri biber konur Daha sonra dilimlenen limonlar yerleştirilir 1 litre su 6 kaşık tuz ölçüsü ile hazırlanan salamura suyu turşu kabına dökülür Su keleklerin üstüne örtecek kadar konur Daha sonra ise 1 kahve kaşığı şeker ve 1 fincan sirke ekleyerek kavanoz kapatılır
 

Similar threads

Kelek Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo kelek *1 kaşık tuz *1 kaşık sirke *1 litre su Kelek Turşusu Tarifi Yapılışı Keleklerin alt ve üst kısmı kesilir Küçükler 2’ye büyükler 4’e kesilir Çekirdekli kısımlar alınır Bir kapta su, tuz ve sirke karıştırılır Kelekler kavanoza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Kabakgiller familyasına ait bir meyve olan kelek sürüngen gövdelidir ve bir yıllık odunsu bir bitkidir. Artık ülkemizde pazarlarda da tezgahlara gelen kelek, çok da faydalıdır. Kelek besininden enfes bir turşu yapabilirsiniz. Bugünkü yazımızda sizlere Kelek nedir ve kelek turşusu nasıl yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Kelek Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo kelek *2 çorba kaşığı tuz *78 diş sarımsak *1520 adet nohut *Sirke *Su Kelek Turşusu Tarifi Yapılışı Keleklerin uç kısımları kesilip yorgan iğnesi ile delinir Turşunun kurulacağı kabın dibine nohutlar ve soyulan sarımsaklar koyularak kelekler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Karışık Turşu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *Kornişon salatalık *Acur *Kelek *Yeşil domates *Kırmızı lahana *Sivri biber (isteğe göre acı) *Limon *Sarımsak *Salamura tuz *Su *Üzüm sirkesi Karışık Turşu Yapımı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler yıkanır Salatalık ve acurun sapları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Kelek Turşusu Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk Kaç Kişilik 15 Yöntem 23 Adet küçük boy kelek 23 Adet sivri biber 1 Demet maydanoz 1 Baş sarmısak 1 Kahve fincanı sirke 1 Adet limon 1 Tatlı kaşığı tozşeker Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu Hazırlanışı Küçük boy...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt