Kavrulmuş Şekerli Badem (Gebrannte Mandeln) Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram (2.5su bardağı) çiğ badem
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 silme çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
Kavrulmuş Şekerli Badem (Gebrannte Mandeln) Tanımı Yapılışı
- Bütün malzemeyi bir tavaya alıp ocağın en büyük gözünde harlı ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynayıp suyunu çekince yoğunlaşıp karamelize olmaya başlayacak.
- Başından hiç ayrılmadan daima karıştırın.
- Karamelize olduktan sonra bademlerin üzeri şekerlenir şekerlenmez ocaktan alın. Aksi takdirde yanar acılaşır.
- Hazır olması toplam 10 dakika sürüyor.
- Hazır olan şekerli bademleri çabucak yağlı kağıt üzerine döküp yayın. Hafif soğuyunca birbirine yapışanları ayırın. Afiyet bal şeker olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.