
Kavanozla Pişen Şahane Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 bütün tavuk
- 50 gram yumuşak tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 diş sarımsak
- 2 tane patates
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Karabiber, tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 200 ml sıcak su
- Kırmızı pul biber
Kavanozla Pişen Şahane Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün tavuğun en lezzetli pişirme prosedürü huzurlarınızda
- Öncelikle yumuşak tereyağı, baharatları, tuz ve ezilmiş sarımsağı bir kapta karıştıralım.
- Tavuğun uç kanatlarını keselim tereyağlı sosu her yerine gelecek biçimde derinin altına da olacak formda sürelim. Bu halde bir saat buzdolabında dinlendirelim.
- Kavanoza zerzevatları soyup doğrayalım.
- Üzerine salçayı sıcak suyla karıştırıp kavanoza dökelim.
- Tuz ,karabiber ek edip fırın tepsisine alalım.
- Tavuğu dikkatlice kavanozun üzerine oturtalım.
- Üzerine pul biber serpelim tavuğun üst kısımlarına iki tane çöp şiş saplayalım.
- Üzerine yağlı kağıt geçirelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 1, 5 saat pişirelim ( büsbütün kızarsın) afiyet olsun ????.