
Kavanozda Tavuk Çevirme Tanımı İçin Materyaller
- Bütün tavuk
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Patates
- Biber
- Domates
- Soğan
Kavanozda Tavuk Çevirme Tanımı Yapılışı
- Sos gereçlerini karıştırıp tavuğun dışına derisinin içine ve içine bol sosu sürelim.
- Konserve şişesinin içini yarısına kadar su dolduralım.
- Üzerine sosladığımız tavuğumuzu yerleştirelim.
- Tepsiye koyalım tepsinin içine çok az su koyalım.
- Sonra zerzevatları baharatlayıp yerleştirelim.
- 230 derecede pişirelim ortada tepsiyi çevirelim.