teknolojiuzmani
FD Üye

Kavanoz Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı et
- 2 tane patlıcan
- 4 tane orta boy patates
- 1 tane kuru soğan
- 4-5 tane yeşil biber
- 7-8 diş sarımsak
- 1 tane domates
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber,karabiber
- 3 su bardağı su
Kavanoz Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri yemeklik doğrayın.
- Kavanozun içerisine önce kuşbaşı doğranmış etleri koyun.
- Daha sonra patlıcan,patates,soğan,sarımsak,biber ve domatesi koyun.
- Sosu için bütün malzemeleri karıştırıp,çırpın.
- Kavanozların üzerine paylaştırın.
- Kavanozların kapaklarını kapatıp borcama dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat 20 dk pişirin.
- Kavanozların kapaklarını kapatmak istemezseniz ağzını yağlı kağıtla kapatın. Fırını kapatınca ilk 10 dk fırından almayın. Afiyet olsun.