Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Katmer

Katmer
0
110

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
15 su bardağı ılık su
25 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
12 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı

Un, su ve tuzu bir yoğurma kabında kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım Hamurlardan portakal büyüklünde bezeler yapıp, 1520 dakika bekletelim Bezeleri merdaneyle daire şeklinde açıp bırakalım


Bütün bezeleri bu şekilde açtıktan sonra, baştan başlayarak teker teker hepsini merdaneyle orta boy bir tepsi büyüklüğüne getirelim


Daha sonra üzerlerine bolca sıvıyağ sürerek elimizde çekiştire çekiştire ortalama 50 cm çapına gelene kadar açalım, ardından dörde bölelim Her parçanın üzerinde ufak ufak bölünmüş tereyağı, kaymak, toz şeker ve Antep fıstığı gezdirelim


Zarf şeklinde katladıktan sonra yağlanmış tepsiye koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 67 dakika pişirelim Üzerine bolca Antep fıstığı serptikten sonra ılımasını bekleyelim ve servis yapalım


 
858,500Konular
982,382Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt