iltasyazilim
FD Üye
15 su bardağı ılık su
25 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
12 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Un, su ve tuzu bir yoğurma kabında kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım Hamurlardan portakal büyüklünde bezeler yapıp, 1520 dakika bekletelim Bezeleri merdaneyle daire şeklinde açıp bırakalım
Bütün bezeleri bu şekilde açtıktan sonra, baştan başlayarak teker teker hepsini merdaneyle orta boy bir tepsi büyüklüğüne getirelim
Daha sonra üzerlerine bolca sıvıyağ sürerek elimizde çekiştire çekiştire ortalama 50 cm çapına gelene kadar açalım, ardından dörde bölelim Her parçanın üzerinde ufak ufak bölünmüş tereyağı, kaymak, toz şeker ve Antep fıstığı gezdirelim
Zarf şeklinde katladıktan sonra yağlanmış tepsiye koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 67 dakika pişirelim Üzerine bolca Antep fıstığı serptikten sonra ılımasını bekleyelim ve servis yapalım
25 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
12 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Un, su ve tuzu bir yoğurma kabında kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım Hamurlardan portakal büyüklünde bezeler yapıp, 1520 dakika bekletelim Bezeleri merdaneyle daire şeklinde açıp bırakalım
Bütün bezeleri bu şekilde açtıktan sonra, baştan başlayarak teker teker hepsini merdaneyle orta boy bir tepsi büyüklüğüne getirelim
Daha sonra üzerlerine bolca sıvıyağ sürerek elimizde çekiştire çekiştire ortalama 50 cm çapına gelene kadar açalım, ardından dörde bölelim Her parçanın üzerinde ufak ufak bölünmüş tereyağı, kaymak, toz şeker ve Antep fıstığı gezdirelim
Zarf şeklinde katladıktan sonra yağlanmış tepsiye koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 67 dakika pişirelim Üzerine bolca Antep fıstığı serptikten sonra ılımasını bekleyelim ve servis yapalım