
Katmer Poğaça Mis Üzere Yumuşacık Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurtanın akı (Sarısı üzerine)
- 5,5 su bardağı un
- Teremyağ
- Yumurta sarısı
Katmer Poğaça Mis Üzere Yumuşacık Tanımı Yapılışı
- Süt su maya kaba alınır homojen kıvam alana kadar karıştırılır.
- Sonra öteki materyaller eklenir kulak göğsü kıvamında hamur elde edilir.
- Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanma süreci bitince hamur 18 modüle ayrılır.
- Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp ortalarına tereyağı sürülür.
- 8 kat bu formda yapılır en üst kata sürülmez. Bu halde başka 8 bezeyide üst üste yağlayıp bir kenara alalım.
- Sonra üst üste yaptığımız hamuru alıp merdane ile genişleyene kadar açalım.
- Hamuru üçgen halde 16 eşit modüle bölelim rulo hali verelim tepsi mayası için.
- 15 dakika kâfi üstlerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim. Afiyet olsunn????????.