
Katmer Poğaça (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılıktan biraz sıcak süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
- Tereyağ
- Peynir (İsteğe göre zeytin sucuk lor koyulabilir)
Katmer Poğaça (Bayatlamayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt maya yağ şeker tuz bi kaba alınıp elle karıştırılır.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
- Yarım saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamur önce iki parçaya daha sonra dörder parçalara ayrılır.
- Toplamda sekiz beze olacak şekilde ayarlanır.
- İlk bezenin altı hafif unlanır üzerine tereyağ sürülüp elle biraz açılır.
- Daha sonra diğer üç bezede aralara tereyağ sürülerek açılır.
- En son bezenin üstü unlanıp merdane ile geniş açılır.
- 16 eşit parçaya bölünür arasına istenilen malzeme eklenip sarılır.
- Daha sonra kalan dört beze de su şekilde yapılır. Toplamda 32 poğaça çıkıyor. Denemeyen pişman olur şimdiden afiyet olsun
.