Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Katmer Poğaça (Bayatlamayan)

Katmer Poğaça (Bayatlamayan)
0
57

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
katmer-pogaca-bayatlamayan.jpg

Katmer Poğaça (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılıktan biraz sıcak süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
Arasına sürmek için
  • Tereyağ
İç malzemesi
  • Peynir (İsteğe göre zeytin sucuk lor koyulabilir)

Katmer Poğaça (Bayatlamayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık süt maya yağ şeker tuz bi kaba alınıp elle karıştırılır.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
  3. Yarım saat mayalandırılır.
  4. Mayalanan hamur önce iki parçaya daha sonra dörder parçalara ayrılır.
  5. Toplamda sekiz beze olacak şekilde ayarlanır.
  6. İlk bezenin altı hafif unlanır üzerine tereyağ sürülüp elle biraz açılır.
  7. Daha sonra diğer üç bezede aralara tereyağ sürülerek açılır.
  8. En son bezenin üstü unlanıp merdane ile geniş açılır.
  9. 16 eşit parçaya bölünür arasına istenilen malzeme eklenip sarılır.
  10. Daha sonra kalan dört beze de su şekilde yapılır. Toplamda 32 poğaça çıkıyor. Denemeyen pişman olur şimdiden afiyet olsun :).
Katmer Poğaça (Bayatlamayan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt