iltasyazilim
FD Üye
Katıklı Yayla Çorbası (Maş Fasulyesi Buğday Bulgur) Tarifi İçin Malzemeler
*3 çorba kaşığı un
*2 çorba kaşığı yağ( sıvı yağ)
*3 çorba kaşığı yoğurt
*1 adet yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı tuz
*5, 5 su bardağı su( tavuk et suyu veya bulyon )
İç malzemeleri:
*1 çay bardağı haşlanmış maş fasulyesi
*1 çay bardağı aşurelik buğday( haşlanmış)
*2 çorba kaşığı pilavlık bulgur (sıcak suda yıkamak yeterli)
Üzerine:
*1 çorba kaşığı tereyağ( margarin)
*1 tatlı kaşığı kuru nane
Katıklı Yayla Çorbası (Maş Fasulyesi Buğday Bulgur) Tarifi Yapılışı
Mis gibi bir çorba tarifim var bugün, iç malzemelerde oynama yapabilirsiniz ama benim malzemeler kullanmanızı tavsiye ederim Maş fasulyesi çok faydalı bir bakliyat mercimek gibi çorbası da çok güzel oluyor Buğdayla fasulyemi önceden haşlayıp buzluğa atmıştım, hemen çıkarıp, kullandım Sadece bulguru sıcak suyla yıkayıp hepsini karıştırdım İç malzemeler hazır durumda bekliyor Biz tencerede yumurtayı çırpıyoruz, üzerine un, yoğurt, ekleyip, iyice çırpalım 5, 5 bardak soğuk suyu da ekleyip biraz daha çırpalım, ocağın altını açalım, devamlı çırparak çorbamızı kaynatalım Kaynamaya başlayınca katık malzemelerini ekleyelim, önceden haşlanmış oldukları için bulgurlar pişene kadar kaynatalım, bu arada karıştırmaya devam edelim Tuzunu ekleyip ocaktan alalım Üzerine nane kızdırıp çorbaya dökelim Misler gibi çorbamız hazır afiyet şifa olsun
*3 çorba kaşığı un
*2 çorba kaşığı yağ( sıvı yağ)
*3 çorba kaşığı yoğurt
*1 adet yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı tuz
*5, 5 su bardağı su( tavuk et suyu veya bulyon )
İç malzemeleri:
*1 çay bardağı haşlanmış maş fasulyesi
*1 çay bardağı aşurelik buğday( haşlanmış)
*2 çorba kaşığı pilavlık bulgur (sıcak suda yıkamak yeterli)
Üzerine:
*1 çorba kaşığı tereyağ( margarin)
*1 tatlı kaşığı kuru nane
Katıklı Yayla Çorbası (Maş Fasulyesi Buğday Bulgur) Tarifi Yapılışı
Mis gibi bir çorba tarifim var bugün, iç malzemelerde oynama yapabilirsiniz ama benim malzemeler kullanmanızı tavsiye ederim Maş fasulyesi çok faydalı bir bakliyat mercimek gibi çorbası da çok güzel oluyor Buğdayla fasulyemi önceden haşlayıp buzluğa atmıştım, hemen çıkarıp, kullandım Sadece bulguru sıcak suyla yıkayıp hepsini karıştırdım İç malzemeler hazır durumda bekliyor Biz tencerede yumurtayı çırpıyoruz, üzerine un, yoğurt, ekleyip, iyice çırpalım 5, 5 bardak soğuk suyu da ekleyip biraz daha çırpalım, ocağın altını açalım, devamlı çırparak çorbamızı kaynatalım Kaynamaya başlayınca katık malzemelerini ekleyelim, önceden haşlanmış oldukları için bulgurlar pişene kadar kaynatalım, bu arada karıştırmaya devam edelim Tuzunu ekleyip ocaktan alalım Üzerine nane kızdırıp çorbaya dökelim Misler gibi çorbamız hazır afiyet şifa olsun