Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi,
Katı Muhallebi nasıl yapılır,
Kıvamlı Muhallebi yapılışı
imageskatimuhallebitarifiresmli5ad42c55d517e
Katı muhallebi yapmak diğer muhallebi tariflerine gore hem zahmetli hem de daha fazla zaman alan bir tatlıdır
MALZEMELER
100 gram pirinc,
6 corba kaşığı toz şeker,
4 su bardağı sut,
1 fincan gulsuyu,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 cay kaşığı vanilya,
su
YAPILIŞI
Pirinc ayıklanır, yıkanır, bir kaba konur
• Pirinclerin ustunu gececek kadar ılık su konur 1 saat bekletilir
• Sonra suyu suzulur Pirincler bir bezin ustune dokulur Bezin kenarları ustune kapanır Ovalayarak pirincler kurulanır
• Havana konur “Toz haline gelinceye kadar dovulur
• Ustune biraz sut dokulur İnce delikli suzgecten sutun bulunduğu tencereye gecirilir,
Suzgecte kalan pirincler tekrar dovulur, aynı işlem uygulanarak hepsinin sute karışması sağlanır
• Sonra şeker ilave edilir Ateşe konur Telle karıştırılarak koyulaştırılır
• Porselen bir tabağa nişasta ve yumurtaların sarısı konur Karıştırılır Yarım bardak su ilave edilir İyice ezilir
• Sonra pirinclerin bulunduğu tencereye boşaltılır
• 12 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır Kaselere boşaltılır, soğuk servis yapılır:
Katı Muhallebi nasıl yapılır,
Kıvamlı Muhallebi yapılışı
imageskatimuhallebitarifiresmli5ad42c55d517e
Katı muhallebi yapmak diğer muhallebi tariflerine gore hem zahmetli hem de daha fazla zaman alan bir tatlıdır
MALZEMELER
100 gram pirinc,
6 corba kaşığı toz şeker,
4 su bardağı sut,
1 fincan gulsuyu,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 cay kaşığı vanilya,
su
YAPILIŞI
Pirinc ayıklanır, yıkanır, bir kaba konur
• Pirinclerin ustunu gececek kadar ılık su konur 1 saat bekletilir
• Sonra suyu suzulur Pirincler bir bezin ustune dokulur Bezin kenarları ustune kapanır Ovalayarak pirincler kurulanır
• Havana konur “Toz haline gelinceye kadar dovulur
• Ustune biraz sut dokulur İnce delikli suzgecten sutun bulunduğu tencereye gecirilir,
Suzgecte kalan pirincler tekrar dovulur, aynı işlem uygulanarak hepsinin sute karışması sağlanır
• Sonra şeker ilave edilir Ateşe konur Telle karıştırılarak koyulaştırılır
• Porselen bir tabağa nişasta ve yumurtaların sarısı konur Karıştırılır Yarım bardak su ilave edilir İyice ezilir
• Sonra pirinclerin bulunduğu tencereye boşaltılır
• 12 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır Kaselere boşaltılır, soğuk servis yapılır:
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.