Çin'deki Çingdao Üniversitesi'nden bilim adamları, takriben 250 bin kişinin katılımıyla yapılan E vitamini ve katarakt arasındaki ilişkiyi inceleyen 27 araştırmayı değerlendirdi id Gad300250Bilim adamlarının araştırması, E vitamini bakımında zengin yiyecekler tüketenlerde yaşa emrindeki katarakt riskinin yüzde 27'ye kadar azalabileceğini ortaya koyduAraştırmaya imza atanlardan Dr Yüfey Cang, yaşa bağlı kataraktın jurnal alınan E vitaminin 7 miligram artırılmasının koruyucu etki sağladığı sonucuna vardıklarını vurguladıAraştırmanın sonuçları Public Health Nutritiondergisinde yayımlandıE vitamini soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru fasulye, tohumlar, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, avokado ile ayçiçek ve Darı yağı gibi besinlerde bulunuyorKatarakt, gözün içindeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesi ve görmenin azalması ile sonuçlanan bir göz rahatsızlığı Yüzde 90 ilerleyen yaşta ortaya meydana çıkan hastalık dünyada çare edilebilen körlük nedenlerinin başında geliyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.