Katalan Usulu Muhallebi Tarifi
Katalan Usulu Muhallebi Hazırlanışı
Katalan Usulu Muhallebi Malzemeleri:
2,5 bardaktan biraz az sut
1 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 cubuk tarcın
4 yumurta sarısı
8 corba kaşığı şeker
1,5 corba kaşığı mısır nişastası
imageskatalanusulumuhallebitarifiresimli5ad3d93f724aa
Katalan Usulu Muhallebi Hazırlanışı: Sutu limon kabuğu rendesi ve tarcın ile birlikte kaynatın Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte demlendirin Suzgecten gecirip limon kabuğu rendesini ve tarcını atın Bir yumurta teliyle yumurta sarılarını ve şekerin yarısını acık sarı bir karışım elde edene kadar cırpın Mısır nişastasını ekleyin Sıcak sutten bir iki kaşığı yumurta karışımına ekleyin, karıştırın
Yumurtalı karışımı cırparak sute yedirin Orta hararetli ateşte, devamlı karıştırarak, yaklaşık 56 dakika pişirin Karışım hafifce kalınlaşmalı ve mısır nişastası tadı hissedilmemelidir
Kaynamaya başlar başlamaz ateşten alın 4 toprak fırın kabına boluşturun Oda ısısına gelene kadar soğutun, daha sonra buzdolabına alın Servis etmeden once her kabın uzerine 1 corba kaşığı şeker serpiştirin Ustten ısıtan fırın ızgarasına yerleştirip şekerin karamelleşmesini bekleyin Yarım saat icinde, şeker tabakası hala kıtır kıtırken, servis edin
alıntı
Katalan Usulu Muhallebi Hazırlanışı
Katalan Usulu Muhallebi Malzemeleri:
2,5 bardaktan biraz az sut
1 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 cubuk tarcın
4 yumurta sarısı
8 corba kaşığı şeker
1,5 corba kaşığı mısır nişastası
imageskatalanusulumuhallebitarifiresimli5ad3d93f724aa
Katalan Usulu Muhallebi Hazırlanışı: Sutu limon kabuğu rendesi ve tarcın ile birlikte kaynatın Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte demlendirin Suzgecten gecirip limon kabuğu rendesini ve tarcını atın Bir yumurta teliyle yumurta sarılarını ve şekerin yarısını acık sarı bir karışım elde edene kadar cırpın Mısır nişastasını ekleyin Sıcak sutten bir iki kaşığı yumurta karışımına ekleyin, karıştırın
Yumurtalı karışımı cırparak sute yedirin Orta hararetli ateşte, devamlı karıştırarak, yaklaşık 56 dakika pişirin Karışım hafifce kalınlaşmalı ve mısır nişastası tadı hissedilmemelidir
Kaynamaya başlar başlamaz ateşten alın 4 toprak fırın kabına boluşturun Oda ısısına gelene kadar soğutun, daha sonra buzdolabına alın Servis etmeden once her kabın uzerine 1 corba kaşığı şeker serpiştirin Ustten ısıtan fırın ızgarasına yerleştirip şekerin karamelleşmesini bekleyin Yarım saat icinde, şeker tabakası hala kıtır kıtırken, servis edin
alıntı