Kat Kat Kruvasan Börek Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet hazır yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 paket krema
- Meskende olan istediğiniz peynirden koyabilirsiniz ben meskende daha evvel tanımını verdiğim ricotta peynirimi kullanıyorum bu cins yaptığım tatlı ve tuzlularda
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Kat Kat Kruvasan Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Krema, sıvı yağ ve maden suyunu bir kaba alıp 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım. Yufkamızın birini açalım üzerine yaptığımız kremalı sostan gezdirelim.
- Üstüne ikinci yufkayı serip yeniden sosumuzdan gezdiriyoruz. Tüm yufkalarımızı bu formda bitirip en son beşinci yufkamıza sostan sürmüyoruz. Yufkaları evvel 4 kesime sonra küçük küçük modüller biçiminde 24 yada 32 kesime bölelim.
- Peynirimizi geniş kısmına koyup rulo halinde dolayalım ve geniş bir kaba sıralayalım. Hepsi bitince 30 dk dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.
- Dinlenen böreklerimizi yarım çay bardağı sıvı yağ ve suyu karıştıralım. Böreklerimizi tek tek heryeri ıslanacak halde bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
- 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun…???? kat kat lakin çok lezzetli oluyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.