Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kat Kat Kruvasan Börek

Kat Kat Kruvasan Börek
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kat-kat-kruvasan-borek.jpg

Kat Kat Kruvasan Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet hazır yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 paket krema
  • Meskende olan istediğiniz peynirden koyabilirsiniz ben meskende daha evvel tanımını verdiğim ricotta peynirimi kullanıyorum bu cins yaptığım tatlı ve tuzlularda
Üstü İçin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Kat Kat Kruvasan Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Krema, sıvı yağ ve maden suyunu bir kaba alıp 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım. Yufkamızın birini açalım üzerine yaptığımız kremalı sostan gezdirelim.
  2. Üstüne ikinci yufkayı serip yeniden sosumuzdan gezdiriyoruz. Tüm yufkalarımızı bu formda bitirip en son beşinci yufkamıza sostan sürmüyoruz. Yufkaları evvel 4 kesime sonra küçük küçük modüller biçiminde 24 yada 32 kesime bölelim.
  3. Peynirimizi geniş kısmına koyup rulo halinde dolayalım ve geniş bir kaba sıralayalım. Hepsi bitince 30 dk dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.
  4. Dinlenen böreklerimizi yarım çay bardağı sıvı yağ ve suyu karıştıralım. Böreklerimizi tek tek heryeri ıslanacak halde bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
  5. 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun…???? kat kat lakin çok lezzetli oluyor.
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt