
Kat Kat (Katmer) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 tutam tuz
- 1 tutam şeker
- 400 ml ılık su
- Pişerken yağlamak için sıvı yağ
Kat Kat (Katmer) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su maya yağ şeker bir kaba alınır ve karıştırılır.
- Tuz ve un ilave edilir ve hamur toparlandık tan sonra tezgaha alınır ve 5 dk kadar yoğurulur.
- Üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan bezeler yapılır ve servis tabağı büyüklüğünde açılır sıvı yağ ile yağlanır ve rulo şekli verilir.
- Bütün hamurlara aynı işlem uygulanır.
- Rulo yapılan bezeler unlanarak açılır.
- Kızgın olan tavaya eklenir üst yüzü fırça yardımı ile yağlanır ve alt üst pişirilir.
Kat Kat (Katmer) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı