iltasyazilim
FD Üye
Kat Kat Açma Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 kaşık kuru maya
*1 kaşık şeker
*1 kaşık tuz
*1 yumurta sarısı üzeri için kullanılacak
*Aldığı kadar un
Arasını yağlamak için;
*Yarım paket eritilmiş margarin
*Üzerine isteğe bağlı susam ve çörek otu
*
Kat Kat Açma Bayılacaksınız Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü ısıtıyoruz Kabımızın içine maya şeker ve ısıttığımız sütü koyuyoruz, karıştırıyoruz kabarması için 5 dk bekliyoruz Sonra tüm malzemeleri koyup sert olmayacak şekilde hamurumuzu yoğuruyoruz Sonra mayalanması için 1 saat kadar sarıp bekletiyoruz
Sonra tepsimizi yağlıyoruz Hamurumuzdan yumruk büyüklüğünde bezeler koparıp tepsimizin içinde elimiz yardımı ile açtırıyoruz ve eritilmiş margarinden sürüyoruz Tekrar hamurdan koparıyoruz ve diğer hamurun üzerine koyup açma işlemine devam ediyoruz bu işlemi hamur bitene kadar yapıyoruz aralarını yağlıyoruz ve en son hamurun iki yanından içeri doğru katlıyoruz ve buz dolabında yarım saat bekletiyoruz
Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurumuzdan bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte bezeler kesip tepsimize koyuyoruz
Üzerine yumurta sarımızı sürüp 180 derecelik fırına sürüyoruz
Harika oluyor kat kat BAYILACAKSINIZ
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 kaşık kuru maya
*1 kaşık şeker
*1 kaşık tuz
*1 yumurta sarısı üzeri için kullanılacak
*Aldığı kadar un
Arasını yağlamak için;
*Yarım paket eritilmiş margarin
*Üzerine isteğe bağlı susam ve çörek otu
*
Kat Kat Açma Bayılacaksınız Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü ısıtıyoruz Kabımızın içine maya şeker ve ısıttığımız sütü koyuyoruz, karıştırıyoruz kabarması için 5 dk bekliyoruz Sonra tüm malzemeleri koyup sert olmayacak şekilde hamurumuzu yoğuruyoruz Sonra mayalanması için 1 saat kadar sarıp bekletiyoruz
Sonra tepsimizi yağlıyoruz Hamurumuzdan yumruk büyüklüğünde bezeler koparıp tepsimizin içinde elimiz yardımı ile açtırıyoruz ve eritilmiş margarinden sürüyoruz Tekrar hamurdan koparıyoruz ve diğer hamurun üzerine koyup açma işlemine devam ediyoruz bu işlemi hamur bitene kadar yapıyoruz aralarını yağlıyoruz ve en son hamurun iki yanından içeri doğru katlıyoruz ve buz dolabında yarım saat bekletiyoruz
Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurumuzdan bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte bezeler kesip tepsimize koyuyoruz
Üzerine yumurta sarımızı sürüp 180 derecelik fırına sürüyoruz
Harika oluyor kat kat BAYILACAKSINIZ
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.