
Kat Kat Açılmış Sanılan Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Yarım kilo ıspanak
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Çörekotu
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kat Kat Açılmış Sanılan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt ve maya bir kaba alınır ve karıştırılır. 5 dk mayanın aktive olması için beklenir.
- Daha sonra un ve tuz ilave edilip güzelce yoğurulur.
- Yoğurulan hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- 1 saat mayalanan hamur 3 eşit bezeye ayrılır.
- Her bezelere ayrı ayrı açılıp üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürülür.
- Tereyağ sürdüğümüz açtığımız yufkaları her katına iç harcımızdan ilave edilir.
- Sonra tek tek zarf şeklinde kıvırarak hamurun arka tarafı yağlanır ve tepsiye alınır.
- Yağ sürdüğümüz tepside elimizle böreğimiz açılır.
- Üzerine yoğurt sürülür ve çörekotu serpilir.
- 200 derecede fırında pişirilir.
Kat Kat Açılmış Sanılan Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı