
Kastamonu Simit Tiridi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet Kastamonu kel simidi
- 200-250 gram kıyma
- 3 su bardağı et suyu
- 2 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Kastamonu Simit Tiridi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Simitlerimizi fotoğrafta göründüğü üzere küçük parçalara ayıralım.
- Ardından, kemik suyunu kaynatalım, içerisine simit parçalarımızı atalım.
- Hamur haline getirmeden yumuşatıp, süzgeçle simitlerimizi tabağa alalım.
- Tabağımızın zemininde simitlerimiz, üzerine sarımsaklı yoğurdumuz onunda üzerine kavrulmuş kıymamızı dökelim.
- Erittiğimiz mis gibi tereyağını da üzerinde gezdirip servis edelim. Afiyet olsun