Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kasnak Mantı (Tam Tarif)

Hoş geldin! xman30 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kasnak Mantı (Tam Tarif)
0
59

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kasnak-manti-tam-tarif.jpg

Kasnak Mantı (Tam Tarif) Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için:
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
İç harcı için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2-3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • Karabiber, pulbiber ve tuz
Sosu için:
  • Yoğurt
  • Tereyağ, pulbiber
  • Nane (serp)

Kasnak Mantı (Tam Tarif) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur materyalleri bir kaba alınıp uygunca yoğrulur.
  2. Üzeri kapatılıp yarım saat bekletilir.
  3. Daha sonra hamuru 4 eşit kesim keselim. 4 tane beze hazırlayalım. Ve tekrar üzerini kapatıp yarım saat daha dinlendirelim.
  4. Soframıza un serpip bir tane bezemizi açalım.
  5. Kasnak mantı kalıbımıza un serpilir.
  6. Akabinde birinci açtığımız bezemizi üzerine serelim.
  7. Hazırlamış olduğumuz harcımızı mantımıza ufak ufak dolduralım.
  8. Bir tane daha bezemizi açıp mantı kalıbımızın üzerine yayalım.
  9. Kenarda kalan hamurumuzu yavaşça çıkartalım.
  10. Oklavamızla mantı kalbimizin üzerinden 10 sefer geçelim.
  11. Kalıbımızı aksi çevirip işaret parmağımızla mantılarımızı çıkaralım.
  12. Soframızı serip mantılarımızı 1 saat dinlendirelim.
  13. Akabinde hafif unladığımız tepsiye dizelim ve üzerine un serpelim.
  14. Başka iki bezemizi de birebir formda yapalım.
  15. Bir tepsimizi fırında 5 dakika kadar kızartıp çabucak buzluğa atıp saklayalım. Çıkartıp buzluğa atalım.
  16. Akabinde buzdolabı poşetine koyup sonraki gün kaynamış tuzlu suda haşlayıp soslu yada yoğurtlu sarımsaklı yiyebilirsiniz.
  17. Mantımızıda kaynamış tuzlu suda haşlayıp süzgeç kaşık yardımıyla servis tabağına alalım.
  18. Üzerine yoğurt, erittiğimiz tereyağ pulbiber karışımını dökelim. Ve nane serpelim. Afiyet şifa olsun. Sevgiler .
 

Similar threads

Kasnak Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 2 adet yumurta1 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz3 su bardağı un İç malzemesi için: 200 gram kıyma1 adet kuru soğanTuz ve karabiber Üzeri için: YoğurtKuru nane Sosu için: TereyağıPulbiberİsteğe göre salça Kasnak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Mantı Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta (Küçük ise 2 tane )1 çay bardağı su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcı 200-250 gram kıyma1 tane soğanKarabiberTuz Üzeri için 1 kase yoğurt1 diş sarımsakTereyağTatlı toz biberNane Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Mantı Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık su1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için; 300 gram kıyma1 büyük rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı pul biber Pişirmek için; 2 lt su1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; 100...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Pratik Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler Pratik kolay mantı hamuru için; 6 su bardağı un2 su bardağı su1 yumurta4-5 çay kaşığı tuz İç harcı için; 250 gram kıyma2 orta boy soğanTuz ve karabiber Yoğurt sosu için; 1 kase yoğurt2 diş rendelenmiş sarımsakTuz Üzeri için; TereyağNane ve pulbiberi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Lezzet Mükemmeli Mantı Tanımı İçin Gereçler 200 gram kıyma1 adet soğanTuz ,karabiber Hamuru için; 4 su bardağı unYeteri kadar ılık suTuz Üzerine ; Yoğurt ve kızarmış nane biber(isteğe bağlı sarımsak) Lezzet Olağanüstüsü Mantı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle hamurumuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt