
Kasnak Mantı (Tam Tarif) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2-3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- Karabiber, pulbiber ve tuz
- Yoğurt
- Tereyağ, pulbiber
- Nane (serp)
Kasnak Mantı (Tam Tarif) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur materyalleri bir kaba alınıp uygunca yoğrulur.
- Üzeri kapatılıp yarım saat bekletilir.
- Daha sonra hamuru 4 eşit kesim keselim. 4 tane beze hazırlayalım. Ve tekrar üzerini kapatıp yarım saat daha dinlendirelim.
- Soframıza un serpip bir tane bezemizi açalım.
- Kasnak mantı kalıbımıza un serpilir.
- Akabinde birinci açtığımız bezemizi üzerine serelim.
- Hazırlamış olduğumuz harcımızı mantımıza ufak ufak dolduralım.
- Bir tane daha bezemizi açıp mantı kalıbımızın üzerine yayalım.
- Kenarda kalan hamurumuzu yavaşça çıkartalım.
- Oklavamızla mantı kalbimizin üzerinden 10 sefer geçelim.
- Kalıbımızı aksi çevirip işaret parmağımızla mantılarımızı çıkaralım.
- Soframızı serip mantılarımızı 1 saat dinlendirelim.
- Akabinde hafif unladığımız tepsiye dizelim ve üzerine un serpelim.
- Başka iki bezemizi de birebir formda yapalım.
- Bir tepsimizi fırında 5 dakika kadar kızartıp çabucak buzluğa atıp saklayalım. Çıkartıp buzluğa atalım.
- Akabinde buzdolabı poşetine koyup sonraki gün kaynamış tuzlu suda haşlayıp soslu yada yoğurtlu sarımsaklı yiyebilirsiniz.
- Mantımızıda kaynamış tuzlu suda haşlayıp süzgeç kaşık yardımıyla servis tabağına alalım.
- Üzerine yoğurt, erittiğimiz tereyağ pulbiber karışımını dökelim. Ve nane serpelim. Afiyet şifa olsun. Sevgiler .