elektronikci
FD Üye

Kaşık Pastası (Siirt Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayır)
- 1 ,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1-2 damla limon suyu (Karbonatın üzerine dökelim)
- Aldığı kadar un (3,5 su bardağı)
- 1 portakalın kabuğu ve suyu
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- Susam
Kaşık Pastası (Siirt Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtaları bir kaba alalım(bir yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz)
- Yumurtalara toz şekeri ilave edip çırpalım.
- Daha sonra yoğurt ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Sıvı yağı ekleyelim.
- Ardından portakal kabuğu rendesi ve suyunu da ekleyelim.
- Sonra da un ve karbonat ekliyoruz kıvamı biraz katı olmalı.
- Tepsiye yağlı kağıt serelim.
- Sonrada kaşıkla hamurdan tepsiye dökelim.
- Hamur tepside kekten daha kıvamlı olmalı çok yoğun olmamasına dikkat edin tepside dağılmamalı.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susamla süsleyelim.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.