Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşık Lokması

Kaşık Lokması
0
37

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Kaşık Lokması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • Ilık su
  • Sıvı yağ

Kaşık Lokması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm gereçleri karıştıralım. Orta cıvıklıkta bir hamur olmalı pişi hamuru üzere olmazda lokma hamuru üzere olmalı.
  2. Yaklaşık 30-40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanmanın akabinde elimizi ve kaşığı ıslatıp, elimizle sıktığımız hamurlardan kaşıkla küçük kesimler alıp, kızgın bol yağın içine atalım.
  4. Attığımız hamurları devamlı karıştıralım, altın sarısı rengini alınca yağdan alalım. Hem pratik hem sandığı kadar yağ çekmiyor. Afiyet olsun ????.
Kaşık Lokması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hızır Lokması Erzincan Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt2 yemek kaşığı yoğurt1 çay bardağı su1.5 çay bardağı sıvı yağ1 paket toz maya1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı karbonat1 adet yumurta (Sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç materyali için; 1 kahve fincanı sıvı yağ3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Memnunluk Lokması (Pudingli Kurabiye) Tanımı İçin Gereçler 1 lt süt1 paket vanilyalı puding (veya dilediğiniz puding)8 yemek kaşığı irmik1 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı toz şeker ( yahut 1 su bardağından bir parmak daha az) Bulamak için ; Hindistan ceviziCeviz, fındık yahut fıstık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Lokma Pişi Tanımı İçin Malzemeler 1 kg süt2 adet yumurta6 bardak un1 paket ınstant mayaTuz1 çay bardağı sıvı yağ Kızartmak için; 3 su bardağı sıvı yağ Lokma Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurtaları derin bir kabın içinde çırpalım akabinde ılık sütü ve yağı ek edelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Çin Adabı Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı (Videolu) İçin Gereçler 1 adet yumurta300 ml ılık suYarım paket yaş maya ve ya 1 paket instant maya1 çay kaşığı karbonat (ve ya 1 paket kabartma tozu)1 silme tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz3-3.5 su bardağı un Ortalarına sürmek için: Su Kızartma için: 1-1.5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Yumuşacık Çok Pratik Nefis Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılıtılmış süt (toplamda 330 ml)1,5 su bardağı ılıtılmış su (toplamda 330 ml)1 adet yaş maya (yada yerine 1 paket instant maya)1 silme yemek kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı un1 yemek kaşığı sıvı yağ (en son evrede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt