Kaşık Lokması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 çorba kaşığı tuz
- Ilık su
- Sıvı yağ
Kaşık Lokması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçleri karıştıralım. Orta cıvıklıkta bir hamur olmalı pişi hamuru üzere olmazda lokma hamuru üzere olmalı.
- Yaklaşık 30-40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanmanın akabinde elimizi ve kaşığı ıslatıp, elimizle sıktığımız hamurlardan kaşıkla küçük kesimler alıp, kızgın bol yağın içine atalım.
- Attığımız hamurları devamlı karıştıralım, altın sarısı rengini alınca yağdan alalım. Hem pratik hem sandığı kadar yağ çekmiyor. Afiyet olsun ????.