teknolojiuzmani
FD Üye
Kaşık Kaşık Yediren Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 3 çay bardağı kısırlık bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su ( 500 ml )
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 orta boy domates ( kış olduğu için ben yazın yapmış olduğum domates konservesi kullandım )
- yarım demet maydanoz
- 6 yaprak taze nane
- 6 yaprak marul
- Yarım demet mor lahana
- Bir avuç mısır
- 6-7 tane salatalık turşusu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
- 1 limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
Kaşık Kaşık Yediren Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alıp salçaları bulgurla harmanladıktan sonra üzerine 2, 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip üzerini kapatalım. Yaklaşık 25 dk demlenmesini bekleyelim. (ben domates konservesi kullandığım için bulgurum demlenmeye yakın ekledim ).
- Yıkayıp kuruttuğumuz yeşillikleri ayrı bir yerde ince ince doğrayalım ve derin bir kabın içinde bekletelim.
- Turşularımızı ve mısırımızı da ekledikten sonra sosumuzu hazırlayalım.
- Zeytinyağını, limon suyunu, nar ekşisini, tuzu ve pul biberi bir bardakta karıştıralım.
- Demlenen bulgurun üzerine tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Boş tabağımıza 1 yaprak marul koyup üzerine kısırımızı koyalım ve yanında turşu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.