Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşık Helvası

Kaşık Helvası
0
32

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kasik-helvasi.jpg

Kaşık Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg tereyağı
  • 10 su bardağı un
  • 4,5 su bardağı toz şeker (robottan çekip inceltelim toz şekerle pudra şekeri ortası bişey olucak)

Kaşık Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yarım kg tereyağı eritiyoruz biraz soğuduktan sonra 10 su bardağı un koyalım hamur üzere yoğuralım, ocağın altını en kısık ayarda açalım, karıştırmaya başlayalım.
  2. Tam 1,5 saat karıştırdım.
  3. Kısık ateşte yaptığımız için rengi beyaz kalıcak ve yerken damağımıza yapışmaması lazım en değerli püf noktası.
  4. Bir süre sonra yağ kendini salıcak, biraz daha karıştırmaya devam edin, helvamız kıvama geldiğinde ışıl ışıl parlaması lazım 4,5 su bardağı şekeri ilave edip süratli biçimde karıştıralım şekeri yedirelim. Büsbütün hallettikten sonra kaşıkla bastıralım.
  5. Sıkıştıralım kaşıklama esnasında çabuk soğumaması için ucu sivri yemek kaşığı ile şekillendirirseniz biçimi daha hoş olur.
  6. Helvamız soğumada sıcağa yakınken kaşıklamaya başlayalım biraz eller yanıcak yaparken. Soğutursanız kaşıkla biçim veremezsiniz.
  7. Formunu verdiğiniz helvayı tepsilere dizelim, soğusun tam donasıya kadar ellemeyin isterseniz kaşıklama esnasında fındık, fıstık neli isterseniz ek edin.
Kaşık Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt