
Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
- ︎2 adet yumurta
- ︎1 su bardağı yoğurt
- ︎1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- ︎1 çay kaşığı tuz
- ︎1 paket kabartmatozu
- ︎1,5 su bardağı un
Kaşık Dökmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına sıvı malzemeleri alıp pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Üzerine kabartmatozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Tavamızı çok az yağlayalım ve kızdıralım.
- Hamurdan birer kaşık koyalım ve hafif yayalım.
- Hamurun altı kızardıktan sonra diğer tarafını da pişirelim.
- Orta ateşin bir tık altında pişirelim ki içi de güzel pişsin hamurumuz bittikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.
Kaşık Dökmesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı