Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşarlı Yağ Çekmeyen Pişi

Kaşarlı Yağ Çekmeyen Pişi
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kasarli-yag-cekmeyen-pisi.jpg

Kaşarlı Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı ılığa yakın su
  • 1 adet kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 küp şeker
  • Aldığı kadar un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak İçin
  • Tavanızın büyüklüğüne nazaran sıvı yağ

Kaşarlı Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yarım su, bardağı ılığa yakın suda 4 adet küp şekeri eritene kadar karıştırıyoruz daha sonra mayayı, ek edip, köpürmesini bekliyoruz. Köpürmesi değerli mayanız köpürmezse hamurunuz kabarmayacaktır.
  2. Daha sonra yoğurma kabına mayayı 1 su bardağı ılık, su mayalı, su tuz yumurta atıp karıştırıyoruz daha sonra aldığı kadar un alıp en az 30 dakika dinlendiriyoruz.
  3. 1 su bardağına yakın kaşar rendeliyoruz ve rendelenen kaşarın içine 1 tatlı kaşığı un ek ediyoruz karıştırıyoruz ????püf noktasıdır kaşar ile un karıştırınca pişinin içinden akmayacaktır.
  4. Daha sonra mayalanan hamurdan bezeler alıyoruz ve çay, tabağı büyüklüğünde açıp içine kaşarlı iç harcını koyuyoruz d biçiminde kapatıp kızgın yağda gerili, önlü kızartıyoruz kağıt havlu serili tabağımıza alıyoruz afiyet olsun ????
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt