elektronikci
FD Üye
Kaşarlı Sarımsaklı Çiçek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 2 adet yumurta (Sarılar üzerine sürülecek)
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tane yaş maya
- Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur elde edeceğiz)
- Rendelenmiş yahut küçük kesimlere kesilmiş kaşar peyniri
- 30 gram kadar tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 2-3 kısım maydanoz
- Çok az tuz
Kaşarlı Sarımsaklı Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir yoğurma kabına ılık sütü, suyu ve sıvı yağı alalım mayayı ve şekeride koyup, elimizle uygunca eritelim.
- Unu yavaş yavaş ek edelim ve tuzunuda atalım. Kulak göğsünden biraz daha yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini streç folyo ile kapatalım sıcak bir yerde en az yarım saat mayalandıralım.
- Kek kalıbının kenarlarını yağlayıp, tabanına yağlı kağıt serelim.
- Mayalanan hamurdan limondan biraz büyük kesimler koparıp elimizle yuvarlayalım ortasını parmaklarımızla açıp, peynir koyalım ve tekrar elimizle yuvarlayarak kapatalım.
- Kek kalıbına çiçek halinde dizelim. 15-20 dakika üzerini kapatıp kabarmalarını bekleyelim ondan sonra yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Üzerine sürmek için 30 gr. kadar tereyağını bir kaseye alalım 1 sarımsak rendeleyelim, iki üç kısım maydanozu ince ince kıyalım ve birazda tuz atıp, uygunca karıştırıp, poğaçalarımızın üzerine sürelim. Birinci sıcağı çıktıktan sonra servis yapalım. Afiye.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.