Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşarlı Pide

Kaşarlı Pide

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg süt
*2 yumurta (bir tanesinin sarısını ayırıyoruz)
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*1 bardak su
*1, 5 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı* tozşeker
*2 yemek kaşığı kuru maya(1 tatlı kaşığı şeker ile kabartırılacak)
*Alabildiğince un

İç harcı için :


*Rendelenmiş kaşar peyniri

Kıymalı iç harç için :


**2 adet orta boy soğan
*3 adet çarliston biber veya sivri biber
*3 adet domates
*1, 5 yemek kaşığı salça isterseniz biber salçası da ekleyebilirsiniz
*500 gram kıyma
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
**1 çay bardağı su

Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı Pide severleerr??Gelen misafirlere hazırlayabileceğiniz enn lezzetlisinden kaşarlı pide?? Benim misafirlerim kalabalık olduğu için tam tarife gören yaptım sizler yarı ölçü ile daha az yapabilirsiniz Ben arada kıymalı da yapıyorum onun iç harcını da yazıyorum????

1
*Öncelikle mayamızı şeker ile karıştırıp üzerine biraz sıcağa yakın ılık su döküp güzelce karıştırıyoruz kabarması için bekliyoruz
*Sıvı malzemeleri ılık olacak şekilde kabımıza alıyoruz kabaran mayamızı ilave ediyoruz güzelce karıştırıp tüm malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Hamurumuz olduktan sonra üzerini streç ile kapatıp sofrabezine sararak iki katına çıkana kadar mayalamaya bırakıyoruz
*Hamurumuz kabardıktan sonra masa da isteğe göre şekil verip içerisine istediğinizi koyabilirsiniz ben kaşarlı ve kıymalı yaptım?
*Kıymalı iç harç yapılışı : Soğanı ve biberleri ince ince kıyın
*Sonra az bir tuz ilavesiyle elinizle iyice yumuşatın
*Pişince ağıza sert gelmesin diye bu işlemi yapmalısınız
*Soğanlı harç elle yoğurulup yumuşatıldıktan sonra kıyılmış domatesi, (ben yazın hazırladığım domates suyundan kullandım)salçayı ve kıymayı ilave edin
*Tuzunu ve baharatlarını kattıktan sonra iyice yoğurup malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın
*Hiçbir sebzeyi rondodan çekmeyin, İnce ince kıyarak yapın
*Önceden ısıtılmış 250 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin??Afiyet olsunn
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt