Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşarlı Peynirli Poğaçalar

Kaşarlı Peynirli Poğaçalar
0
69

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90

Kaşarlı Peynirli Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( beyazlar hamura sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Kaşarlı Peynirli Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yaş maya oda ısısına gelinceye kadar beklettim ,bu sırada süt ve içme suyunu ılık olacak formda ısıttım.
  2. Derince bir kaseye maya,süt, su,sıvı yağ,şeker,tuz ve en son yumurta beyazını ekleyip güzelce homojen hale getirdim.
  3. Azar azar unu ekledim hamurunu hazırlayıp fermantasyon mühleti için fırında 45 dk beklettim.
  4. Mayalanan hamurları bezelere ayırdım bir kısmını kaşarlı bir kısmını beyaz peynirli olacak biçimde poğaçalarımı hazırladım.
  5. Yüzeyi için yumurta sarısına 1 yemek kaşığı kadar pekmez ekledim.
  6. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dk kadar pişirdim deneyenler için şimdiden afiyet olsun.
Kaşarlı Peynirli Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Labneli Ve Peynirli Minik Poğaçalar Tanımı İçin Gereçler Yarım paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı şeker3 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta2 çay kaşığı tuzAldığı kadar un (Benimki yaklaşık 5 bardak kadar aldı ) Üzeri için 1 adet yumurta sarısı İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler 7-7.5 su bardağı un2.5 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı kuru maya1 su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz Dışı için; susam2 yemek kaşığı bal1 çay bardağı ılık su İç harcı; Köy peyniri1 adet soğanBir tutam maydanoz Peynirli Poğaça Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Kaşarlı Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurtYarım çay bardağı eritilmiş tereyağ1 yemek kaşığı şekeri1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozu1 küçük kase kaşar peyniriYarım kalıptan az...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Kahvaltılık Kaşarlı Bazlama Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı kuru maya1 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı kaşar peyniri (İstediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)Aldığı kadar un Kahvaltılık Kaşarlı Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Bu Poğaçalar Vazgeçilmeziniz Olacak Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 paket toz maya1 yemek kaşığı toz şeker1.5 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin1 çay bardağı sıvı yağ1,5 çay bardağı nişastaAldığı kadar un(ben 4.5su bardağı kullandım) İçine koymak için; Sucuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,505Konular
982,678Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt