
Kaşarlı Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 yemek kaşığı şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 küçük kase kaşar peyniri
- Yarım kalıptan az beyaz peynir
- Aldığı kadar un
Kaşarlı Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, yoğurt, eritilmiş tereyağ, şeker, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi karıştırın.
- Azar azar un ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Peynir ve kasar peyniri ekleyip yoğurun.
- Toparlamak için biraz daha un ek edin.
- Elinizle kesimler koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Yumurta sarisi sürün.
- 190 derece de yaklaşık 25-30 dakika pişirin.Yapacak olanlara afiyet olsun.