Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Kaşarlı Mantarlı Tavuk
0
76

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 400 gram mantar (Doğrayın)
  • 2 kuru soğan (piyazlık doğrayın)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber (jülyen doğrayın)
  • 2 adet yeşil sivri biber (jülyen doğrayın)
  • 200 ml krema
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı su (1/2 (yarım) tatlı kaşığı nişastayla karıştırın)
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber, biraz kekik ve tuz
  • Kasar peyniri

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları ortadan ince kesip iri iri doğrayın.
  2. 1 yemek kaşığı sıvı yağ, az karabiber ve çok az tuz döküp karıştırın.
  3. Arkalı önlü kızartıp kenara alın.
  4. 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip,soğanı ve sarımsağı kavurun.
  5. Biberleri de ekleyip hafif kavurduktan sonra yüksek ateşte mantarları da kavurun.
  6. Kremayı,nişastalı suyu ve baharatları da ekleyin.
  7. Kaynamaya başlayınca tavukları da ekleyip kapağı kapalı orta ateşte 5 dak pişirdikten sonra kapağı açık yüksek ateşte 3-4 dak daha pişirin.
  8. Kaşar peyniri de ek edip kapağı kapalı 5 saniye sonra altını kapatın. Afiyet olsun.
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt