
Kaşarlı Kumru Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı un
- Kaşar peyniri
- Susam
- Pekmezli su
Kaşarlı Kumru Tanımı Yapılışı
- Ilık su ve sütü yoğurma kabına alın.
- Üzerine maya ve toz şekeri ilave edip, 5dk ön mayalanmaya bırakalım.
- Ön mayalanma olduktan sonra tuz, sıvı yağ ve denetimli un ek edilerek ele yapışmayan bir hamur yapılır.
- Hamurdan orta büyüklükte kesim kopartılarak el yardımı ile yuvarlak açılır.
- İçerisine kaşar peyniri konulup kapatılıp hal verilir.
- Evvel pekmezli suya sonra susama bulanıp tepsiye alınır.
- Sonra üzerlerine yatay olarak bıçakla tek seferde çizgi atılır.
- 30 dakika bekletildikten sonra 180 derece fırında denetimli pişirilir.
- Pişen kumruların üzerine fırından çıktığı üzere yağlı su sürülüp üzerilerine bez ile örtülüp 5dk bekletilir.