
Kaşarlı Köfteli Patates Çanakları Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gr kıyma az yağlı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 su bardağı kasar rendeliyoruz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı ben karbonat ekliyorum köfteye hem birazcık kabarmış oluyor köfteler
- 2 adet büyük patates
Kaşarlı Köfteli Patates Çanakları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köftemizin iç harcını hazırlıyoruz.
- Bunun için soğan ,sarımsak daha sonra yumurta galeta unu, yağ ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
- Daha sonra patateslerimizi soyup yuvarlak biçimde kesiyoruz.
- Tavaya yağ alıp artlı önlü kızartıyoruz.
- Daha sonra tıpkı tavada köfteleri kızartabilirsiniz.
- Daha sonra yuvarlak borcam alıp evvel patatesleri sonra üstüne köfteyi koyuyoruz.
- En üstüne kaşar peyniri rendeleyip üstlerine yerleştiriyoruz ve pul biber ek ediyoruz.
- Daha sonra 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar bir 15 dk daha pişiriyoruz. Yanında pilav ile harika ve doyurucu deniyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun .