Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşarlı Katmer Poğaça

Kaşarlı Katmer Poğaça
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kasarli-katmer-pogaca-1.jpg

Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı soda (Yoksa ılık su da olur)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket rende kaşar peyniri rendesi
Üstüne;
  • Yumurta sarısı
  • Susam çörek otu

Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt şeker tuz ve mayayı yoğurma kabına alıp, karıştıralım. Un ve peynir hariç diğer malzemeleri ekleyip, tekrar karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. En son hamuru iyice toparlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Hamurumuzu güzel yoğurduktan sonra 1 paket rende kaşarı ekleyip 1-2 dk daha yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım. (1 saat kadar)
  3. Mayalanan hamurdan 6 tane beze yapalım. Bezeleri üzerini örtüp 10 dk kadar dinlendirelim. Bir yemek kaşığı kadar tereyağı eritelim ve biraz sıvı yağ ile karıştıralım.
  4. Tezgaha biraz yağ sürüp 3 tane bezeyi hafif yağlayıp parmak uçlarımız ile açalım. Açtığınız üç tane bezeyi üst üste koyup aralarına fırçayla yağ sürelim. Üst üste koyduktan sonra merdane yardımıyla hamuru açalım.
  5. Hamuru açtıktan sonra ince uzun üçgen şeritler şeklinde kesip rulo yapalım. Kalan diğer 3 bezeyede aynı işlemi yapalım.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim ve 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????
Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt