
Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket yaş maya
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı soda (Yoksa ılık su da olur)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 1 paket rende kaşar peyniri rendesi
- Yumurta sarısı
- Susam çörek otu
Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt şeker tuz ve mayayı yoğurma kabına alıp, karıştıralım. Un ve peynir hariç diğer malzemeleri ekleyip, tekrar karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- En son hamuru iyice toparlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Hamurumuzu güzel yoğurduktan sonra 1 paket rende kaşarı ekleyip 1-2 dk daha yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım. (1 saat kadar)
- Mayalanan hamurdan 6 tane beze yapalım. Bezeleri üzerini örtüp 10 dk kadar dinlendirelim. Bir yemek kaşığı kadar tereyağı eritelim ve biraz sıvı yağ ile karıştıralım.
- Tezgaha biraz yağ sürüp 3 tane bezeyi hafif yağlayıp parmak uçlarımız ile açalım. Açtığınız üç tane bezeyi üst üste koyup aralarına fırçayla yağ sürelim. Üst üste koyduktan sonra merdane yardımıyla hamuru açalım.
- Hamuru açtıktan sonra ince uzun üçgen şeritler şeklinde kesip rulo yapalım. Kalan diğer 3 bezeyede aynı işlemi yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim ve 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????