iltasyazilim
FD Üye
Kaşarlı Ekmek (Käsebrötchen) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Üzerine:
*Yumurta sarısı (akını da hamura ekleyin)
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
*Çörek otu
Kaşarlı Ekmek (Käsebrötchen) Tarifi Yapılışı Süt şekerle ve mayayla karıştırılır bir miktar beklenir ve sıvı yağ ,tuz ilave edilip azar, azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır*Mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir
Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır ve tepsiye dizilir*20 dakika tepside mayanlanması için bekletilir ve daha sonra yumurta sarısı sürülür ve üzerine kaşar koyulur, çörek otuyla süslenir*200 derece fırında kızarana kadar pişirilir*Kahvaltı için Nefis bir ekmek denemenizi tavsiye ederim*Şimdiden Afiyet olsun)
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Üzerine:
*Yumurta sarısı (akını da hamura ekleyin)
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
*Çörek otu
Kaşarlı Ekmek (Käsebrötchen) Tarifi Yapılışı Süt şekerle ve mayayla karıştırılır bir miktar beklenir ve sıvı yağ ,tuz ilave edilip azar, azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır*Mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir
Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır ve tepsiye dizilir*20 dakika tepside mayanlanması için bekletilir ve daha sonra yumurta sarısı sürülür ve üzerine kaşar koyulur, çörek otuyla süslenir*200 derece fırında kızarana kadar pişirilir*Kahvaltı için Nefis bir ekmek denemenizi tavsiye ederim*Şimdiden Afiyet olsun)