Kaşar Tadında Ev Yapımı Peynir Tarifi İçin Malzemeler
- 5 lt süt
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tuz (Az ya da fazla koyabilirsiniz)
Kaşar Tadında Ev Yapımı Peynir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle çiğ sütümüzü normal şekilde kaynamaya bırakıyoruz.
- Süt kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk kendi halinde kaynatıyoruz.
- Kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sonrasında yoğurt yapacak gibi tüm işlemleri yapıyoruz.
- Ilıyınca yoğurdu ekleyip ortalama 1- 2 saat mayalamaya bırakıyoruz. Kontrol ettiğimizde yoğurt olmaya yakın hale gelince hemen ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Karıştırarak tortu oluşana kadar kaynatıyoruz. Zaten suyu yüzüne çıkacak. Peynir tortularını göreceksiniz. Tamamen sulanınca tülbent yardımıyla süzüp, suyunu tamamen bırakması için tülbent üzerine ağırlık koyuyoruz.
- 2 saat bu şekilde bekledikten sonra peynirimiz hazır. 1 gün buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Keserken çok zorlandım muhteşem oldu. Afiyetle ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.