elektronikci
FD Üye
Kaşar Peynirli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı (Oda ısısında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 adet yumurta bütün
- 2 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- Çörek otu karışımı yahut susam
Kaşar Peynirli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm gereçleri bir kaba alıp, karıştıralım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ek ederek yumuşak elde yapışmayacak bir hamur elde edelim. Vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Küçük bir modül hamur alıp evvel avuç içinizde yuvarlayın, daha sonra uzun form verin iki ucu birleştirip kıvırın.
- Yumurta sarısını sürüp üzerine çörekotu yahut susam serpin.
- 180 derecede alt üst üzeri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Bu tanımdan 2 tepsi çıkıyor.