iltasyazilim
FD Üye
Kaşar Peynirli Ispanaklı Krep Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1520 adet ıspanak yaprağı(artırılıp, azaltılabilir)
*1 tutam maydanoz(isteğe göre dereotu da olabilir, ikisi de olmayabilir)
*1, 5 tatlı kaşığı tuz(artırılıp, azaltılabilir)
*2 su bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Arası için;
*Kaşar peyniri
Üzeri için;
*Tereyağ
*
Kaşar Peynirli Ispanaklı Krep Böreği Tarifi Yapılışı Yeşillik yıkanıp ince şekilde kıyılırYumurta, süt, tuz ve 2 su bardağı un çırpılırYeşillik ilave edilir Daha sonra kabartma tozu ile unun kalan kısmı eklenerek kek hamurundan biraz sıvı bir hamur elde edilir…Yapışmayan bir tava 23 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlanır Tava iyice ısınınca 1 kepçe dolusu hamurdan konulur ve bir kaşık ile düzeltilir…(Bu aşamada ocağın altı kısık olmalı hamur birden pişiyor, kaşıkla düzelttikten sonra ocağın altı açılmalı, ısı orta derecede olmalı)Hamurun bir tarafına kaşar peynirinden konularak diğer tarafı peynirli kısmın üzerine kapatılır Altı pişen hamur bir spatula ile çevrilir ve arkalı önlü olarak pişirilir İsteğe göre kaşarsız yuvarlak bir şekilde de yapılabilir Sıcak olarak üzerine tereyağı sürülür Krebimiz servise hazır Afiyet olsun
NOT:Krepleri servisten çok önce hazırladıysanız kaşarların erimesi için tavada ya da mikrodalga fırında ısıtıp servis edebilirsiniz
*3 adet yumurta
*1520 adet ıspanak yaprağı(artırılıp, azaltılabilir)
*1 tutam maydanoz(isteğe göre dereotu da olabilir, ikisi de olmayabilir)
*1, 5 tatlı kaşığı tuz(artırılıp, azaltılabilir)
*2 su bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Arası için;
*Kaşar peyniri
Üzeri için;
*Tereyağ
*
Kaşar Peynirli Ispanaklı Krep Böreği Tarifi Yapılışı Yeşillik yıkanıp ince şekilde kıyılırYumurta, süt, tuz ve 2 su bardağı un çırpılırYeşillik ilave edilir Daha sonra kabartma tozu ile unun kalan kısmı eklenerek kek hamurundan biraz sıvı bir hamur elde edilir…Yapışmayan bir tava 23 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlanır Tava iyice ısınınca 1 kepçe dolusu hamurdan konulur ve bir kaşık ile düzeltilir…(Bu aşamada ocağın altı kısık olmalı hamur birden pişiyor, kaşıkla düzelttikten sonra ocağın altı açılmalı, ısı orta derecede olmalı)Hamurun bir tarafına kaşar peynirinden konularak diğer tarafı peynirli kısmın üzerine kapatılır Altı pişen hamur bir spatula ile çevrilir ve arkalı önlü olarak pişirilir İsteğe göre kaşarsız yuvarlak bir şekilde de yapılabilir Sıcak olarak üzerine tereyağı sürülür Krebimiz servise hazır Afiyet olsun
NOT:Krepleri servisten çok önce hazırladıysanız kaşarların erimesi için tavada ya da mikrodalga fırında ısıtıp servis edebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.