iltasyazilim
FD Üye
Uzmanlar, kan basıncının dengelenmesinden, sağlıklı zayıflamaya kadar çok sayıda faydası olan karpuzun yaz aylarında bol bol tüketilmesini öneriyor
Diyetisyen Yasemin Ipekli, karpuzun tezgahlarda yerini almaya başladığını belirterek, Karpuz, içinde barındırdığı maddelerle bütün bir sağlık durumu kaynağıifadesini kullandı
Karpuzun kan basıncı ve yürek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olduğunu ayrıca kanser türlerine karşı da koruyucu bir etkiye sahip olduğunu dile getiren Ipek şu bilgileri verdi: Karpuzun bedeni temizleyici özelliği var
Çünkü yüzde 95'i su Bu sebeple böbrekleri çok iyi çalıştırır İdrar söktürür Böbrekteki üre ve ürat tuzlarını temizler Keza kum dökme, taş düşürmeye de etkilidir Bol bol B, C vitamini ve anti oksidan içerir Karpuzda 'Likopen' maddesi kan basıncını düzenler İçerdiği yüksek potasyum ve Beta Karoten maddesi doğruca kalbi enfaktüse aleyhinde koruyucu özelliği vardır Karpuz bütün anlamıyla bir şifa kaynağıdır
Kilo sorunu olan bayanlara da bol bol karpuz tüketmelerini öneren Ipek, karpuzun çokça su içermesi ve şeker barındırmaması, keza boşaltımı hızlandırması gibi özellikleriyle kilo vermeyi hızlandırdığını açıklama etti Bu sebeple keza pozitif kilosu olan, hem de kilo almak istemeyenlerin bol bol karpuz yemelerini öğüt eden Ipek, Karpuz, yağ ve kolesterol içermez Kalorisi de çok düşüktür Bu sebeple yazın perhiz yapanlar için bulunmaz bir gıdadırdedi
Ipekli, şifa kaynağı karpuzdan maksimum şekilde faydalanabilmek için doğru tüketilmesinin de çok kayda değer olduğunun altını çizerek, yapılan bir yanlışı da şöyle dile getirdi: Karpuzu başlıca yemeklerden daha sonra tüketiyoruz Bu dürüst yok Yemekten hemencecik sonradan tüketilen karpuz şişlik ve sindirim meydana getirir Bol bol tüketilemez Karpuzu açken tüketmek içerdiği faydalardan azami şekilde yararlanılmasını sağlar Bu sebeple karpuz yemeklerden fazla önce ya da yemeklerden oldukça sora tüketilmelidir
Alıntı *
Diyetisyen Yasemin Ipekli, karpuzun tezgahlarda yerini almaya başladığını belirterek, Karpuz, içinde barındırdığı maddelerle bütün bir sağlık durumu kaynağıifadesini kullandı
Karpuzun kan basıncı ve yürek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olduğunu ayrıca kanser türlerine karşı da koruyucu bir etkiye sahip olduğunu dile getiren Ipek şu bilgileri verdi: Karpuzun bedeni temizleyici özelliği var
Çünkü yüzde 95'i su Bu sebeple böbrekleri çok iyi çalıştırır İdrar söktürür Böbrekteki üre ve ürat tuzlarını temizler Keza kum dökme, taş düşürmeye de etkilidir Bol bol B, C vitamini ve anti oksidan içerir Karpuzda 'Likopen' maddesi kan basıncını düzenler İçerdiği yüksek potasyum ve Beta Karoten maddesi doğruca kalbi enfaktüse aleyhinde koruyucu özelliği vardır Karpuz bütün anlamıyla bir şifa kaynağıdır
Kilo sorunu olan bayanlara da bol bol karpuz tüketmelerini öneren Ipek, karpuzun çokça su içermesi ve şeker barındırmaması, keza boşaltımı hızlandırması gibi özellikleriyle kilo vermeyi hızlandırdığını açıklama etti Bu sebeple keza pozitif kilosu olan, hem de kilo almak istemeyenlerin bol bol karpuz yemelerini öğüt eden Ipek, Karpuz, yağ ve kolesterol içermez Kalorisi de çok düşüktür Bu sebeple yazın perhiz yapanlar için bulunmaz bir gıdadırdedi
Ipekli, şifa kaynağı karpuzdan maksimum şekilde faydalanabilmek için doğru tüketilmesinin de çok kayda değer olduğunun altını çizerek, yapılan bir yanlışı da şöyle dile getirdi: Karpuzu başlıca yemeklerden daha sonra tüketiyoruz Bu dürüst yok Yemekten hemencecik sonradan tüketilen karpuz şişlik ve sindirim meydana getirir Bol bol tüketilemez Karpuzu açken tüketmek içerdiği faydalardan azami şekilde yararlanılmasını sağlar Bu sebeple karpuz yemeklerden fazla önce ya da yemeklerden oldukça sora tüketilmelidir
Alıntı *