iltasyazilim
FD Üye
Karpuzun faydası
Karpuzun yararları
karpuz ve Karpuzun faydaları
Karpuzun yüzde 92 ’si su, yüzde 6 ’sı şekerden oluşur Karpuz C vitamini, A vitamini ve betakarotenler açısından iyi bir kaynaktır 150 gram karpuz, günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 243 ’ünü, A vitamini gereksiniminin yüzde 11 ’ini karşılar Karpuz hem enerji üretimi için zorunlu olan B, B1, B6 vitaminleri, magnezyum ve potasyum açısından da varlıklı bir kaynaktır Büyük miktarı su olduğu için kalori değeri düşük olan karpuzun, 200 gramında yaklaşık 50 kalori vardır Bu sebeple kalori başına alınan gıda öğesi miktarı fazladır
Karpuz domateste de fazlaca olduğu aşina ve kansere karşısında koruyucu bir antioksidan olan likopen içeriği açısından liderdir Bu güçlü antioksidanlar vücutta biriken özgürlük radikallerle savaşarak kanser oluşumuna karşısında koruyucu tesir gösterirler
Karpuz varlıklı A,C vitamini betakaroten ve likopen içeriğiyle yürek hastalığı, kolon, meme kanseri, akciğer, prostat kanseri ve yasa bağlı çoğalan görme bozukluklarına karşısında koruyucu tesir gösterir Osteoartrit, römotoidartrit ve astım hastalıklarının bir takım semptomlarını hafifletirler Araştırmalar yeşil nehir ve likopenden zengin besinlerin, birlikte tüketiminin sinerjik etki yaratarak kansere aleyhinde daha zinde bir koruma sağladığını gösteriyor *
Karpuzun yararları
karpuz ve Karpuzun faydaları
Karpuzun yüzde 92 ’si su, yüzde 6 ’sı şekerden oluşur Karpuz C vitamini, A vitamini ve betakarotenler açısından iyi bir kaynaktır 150 gram karpuz, günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 243 ’ünü, A vitamini gereksiniminin yüzde 11 ’ini karşılar Karpuz hem enerji üretimi için zorunlu olan B, B1, B6 vitaminleri, magnezyum ve potasyum açısından da varlıklı bir kaynaktır Büyük miktarı su olduğu için kalori değeri düşük olan karpuzun, 200 gramında yaklaşık 50 kalori vardır Bu sebeple kalori başına alınan gıda öğesi miktarı fazladır
Karpuz domateste de fazlaca olduğu aşina ve kansere karşısında koruyucu bir antioksidan olan likopen içeriği açısından liderdir Bu güçlü antioksidanlar vücutta biriken özgürlük radikallerle savaşarak kanser oluşumuna karşısında koruyucu tesir gösterirler
Karpuz varlıklı A,C vitamini betakaroten ve likopen içeriğiyle yürek hastalığı, kolon, meme kanseri, akciğer, prostat kanseri ve yasa bağlı çoğalan görme bozukluklarına karşısında koruyucu tesir gösterir Osteoartrit, römotoidartrit ve astım hastalıklarının bir takım semptomlarını hafifletirler Araştırmalar yeşil nehir ve likopenden zengin besinlerin, birlikte tüketiminin sinerjik etki yaratarak kansere aleyhinde daha zinde bir koruma sağladığını gösteriyor *