Karpuzun beslenme değerlerinden bütünüyle yararlanabilmek için aç karnına ve çekirdeği ile tüketmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? diyetisyen Selma Uçar' ın karpuz hakkında bilmeniz gerekenleri anlatıyor Yemekten sonradan yenilen karpuzun şişkinliğe ve hazımsızlığa yol açtığını söyleyen beslenme uzmanı Selma Uçar, karpuzun aç karnına ya da öğün aralarında çekirdekleriyle yenilmesini öneriyor Uçar, karpuzun bu şekilde tüketilmesiyle böbreklerden kalbe çoğu avantaj sağlayacağını aktarıyor Karpuzun en kıymetli kısmının çekirdekleri olduğunu vurgulayan Uçar, ama birçok kişinin çekirdeklerini çıkararak karpuzu tükettiğini, bu davranışın ise karpuzun faydasını azalttığını belirtiyor Karpuz çekirdeği içinde yer alan 'cucurbocitrin' adlı maddenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu dile getiren Uçar, Böylece karpuzu çekirdekleriyle birlikte ve çekirdekleri dişlerimizle kırarak tüketmeliyiz Çekirdekleri kırıldığında yararı artıyor Karpuz çekirdeğinin mideyi ağrıttığına dair hatalı bir söylenti var Fazla fazla aşırı tüketilmediği takdirde karpuz çekirdeğinin mideye hiçbir zararı yoktur Ayrıca karpuzun içindeki 'likopen' maddesi de kalbi enfarktüsten koruyordiyor Etiket karpuz karpuzun faydaları karpuz diyeti karpuz nasıl yenir karpuz çekirdekleri sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur