iltasyazilim
FD Üye
Karpuzlu Limonata Tarifi İçin Malzemeler
*34 adet büyük dilim karpuz
*3 adet orta boy limon
*34 yemek kaşığı toz şeker
*1 litre su
Karpuzlu Limonata Tarifi Yapılışı Karpuzlar dilimlenir ve çekirdekleri çıkarılır Limonların kabukları beyaz kısımları olmayacak şekilde rendelenir Rendelenen kabuklar bir yemek kaşığı toz şekerle iyice ovularak acısı çıkarılır Çekirdekleri çıkarılan karpuzlar blenderdan geçirilir, içine limon kabukları atılarak bir iki kez daha blenderdan geçirilir Limonlar sıkılır Limon suyu, şeker ve su karpuz suyuna katılarak karıştırılır Posası (katı kısmı) süzgeçten geçirilir ve buzdolabında en az 1 saat, vakit varsa bekletilebildiği kadar çok bekletilip isteğe göre yeşil taze nane ile, buz ile ya da limon dilimi ile soğuk servis edilir
Afiyet olsun
*34 adet büyük dilim karpuz
*3 adet orta boy limon
*34 yemek kaşığı toz şeker
*1 litre su
Karpuzlu Limonata Tarifi Yapılışı Karpuzlar dilimlenir ve çekirdekleri çıkarılır Limonların kabukları beyaz kısımları olmayacak şekilde rendelenir Rendelenen kabuklar bir yemek kaşığı toz şekerle iyice ovularak acısı çıkarılır Çekirdekleri çıkarılan karpuzlar blenderdan geçirilir, içine limon kabukları atılarak bir iki kez daha blenderdan geçirilir Limonlar sıkılır Limon suyu, şeker ve su karpuz suyuna katılarak karıştırılır Posası (katı kısmı) süzgeçten geçirilir ve buzdolabında en az 1 saat, vakit varsa bekletilebildiği kadar çok bekletilip isteğe göre yeşil taze nane ile, buz ile ya da limon dilimi ile soğuk servis edilir
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.