Karpuz Tursusu Malzemeler Orta buyuklukte karpuz Su Tuz Sirke Seker Karanfil ve cubuk tarcin Yapilis Tarifi Karpuz ile hazırlayabileceğiniz son derece orijinal bir tarif, karpuz turşusu Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini bozmak 5 santimetre uzunluğunda ve 2,5 santimetre genişliğinde doğradığınız kabukları 5 dakika dek haşladıktan daha sonra soğuk suya tutun Gerisinde 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabukları içine atın Altı saat bekletin, suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ek edin sonradan bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram şeker, 250 ml su, 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika değin pişirin Kavanozları bu karışımla doldurun, soğuduktan daha sonra sıkıca kapatın