bilgisayarci
FD Üye

Karpuz Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı ıspanak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık margarin veya tereyağ
- Orman meyveli meyve sosu
- (Ben meyve sosu kullandım siz vişne suyunu nişastayla koyulaştırarak sos yapabilirsiniz nasıl tercih ederseniz)
Karpuz Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker beyazlasana kadar çırpılır.
- Daha sonra süt ve sıvı yağ eklenip çırpılır. Ispanağın yaprakları robotta püre haline getirilip eklenir karışıma(ıspanaklar çiğ olcak pişirme olmayacak).
- Kabartma tozu, vanilya ve yeteri kadar un eklenip karışımımız yağladığımız tart kalıbına alıyoruz.
- 180 derecede kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım. Un şeker ve süt tencereye alınıp kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
- Pişen kremaya vanilya ve margarin veya tereyağ ekleyip karıştırılır.
- Pişen kekimiz kalıptan çıkarılır ve krema kekin üzerine eklenir.
- Daha sonrada meyve sosu pişirilir ve kremanın üstüne dökülüp eşit bir şekilde yayılır.
- Soğuyunca üzerine de damla çikolata eklenir. Ve kekimiz hazır denediğinize hiç pişman olmayacaksınız. Afiyet olsun ????.