Karpuz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Kırmızı ve yeşil besin boyası
- Damla çikolata
Karpuz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba tüm materyalleri koyun, besin boyası hariç onları güzelce yoğurun.
- Yoğurduktan sonra üç beze haline getirin bir tanesi büyük olacak ona kırmızı boya, ikincisi orta uzunluk yeşil boya, son olarak küçük uzunluk bu hamurumuz sade olacak.
- Büyük boya kırmızı boyamızı dökelim ve yoğuralım uzun rulo haline getirelim.
- Sade hamurumuzu alalım ve açalım ve kırmızının etrafına saralım.
- Son olarak orta uzunluk hamurumuzu alalım yeşil besine bulayın ve birebir formda onu açıp, beyazın üstüne saralım.
- Strece sarıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Dinlendikten sonra parmak kalınlıktan biraz daha ince kesmeye başlayalım. Sonrasında ikiye bölün. Fırın tepsinin içine güzelce dizin üzerine de damla çikolataları ekleyin.
- 170 derecede ortalama 15 dakika kadar pişirin. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ????.