elektronikci
FD Üye

Karpuz Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 10 yaprak ıspanak
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- Hazır pasta jölesi kırmızı
- Damla çikolata
Karpuz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurta ve 1 çay bardağı şekeri karıştıralım. Ispanak yapraklarını 1 çay bardağı süt ile robotta çekelim. Ispanak püresini ,1 çay bardağı sıvı yağını yumurta ve şeker harcına karıştırarak yeterlice çırpalım. 1. 5 su bardağı unu vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Kek kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlıyoruz. Kek kalıbımıza kek hamurunu döküyoruz. (tart kek kalıbını kullandım. ).
- 170 derecede 20 dk kadar denetimli pişiriyoruz.
- Muhallebisi için 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı şeker ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Hazır pasta jölesi kullandım üzerindeki tarife nazaran pasta jölesini hazırlayalım.
- Kekimiz soğuduktan sonra bir tabağa aksi çevirelim. Ortasına soğuttuğumuz muhallebimizi yayalım.
- Üzerine pasta jölesini yaydıktan sonra üzerine damla çikolata serpelim.
Karpuz Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı