Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karpuz Kek

Karpuz Kek
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karpuz-kek-4.jpg

Karpuz Kek Tanımı İçin Materyaller


Keki İçin
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gram ıspanak yaprağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ blenderdan geçirilecek
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Keki Islatmak İçin
  • 1 su bardağı süt
Kreması İçin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Sosu İçin
  • 1 paket meyveli sos
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin
  • Damla çikolata

Karpuz Kek Tanımı Yapılışı

  1. Ispanak yaprağı sıvı yağ ile blenderdan geçirilir. Yumurta ve şeker çırpılır. Köpük köpük olunca ıspanak püresi eklenir.
  2. Öteki materyaller de eklenerek güzelce karıştırılır. Kalıbın etrafına alüminyum folyo sararsak kekin rengi yeşil kalır.
  3. Yağlanan kek kalıbına hazırlanan harç eklenir ve evvelce ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Kürdan pak çıkıyorsa kek pişmiştir.
  4. Kek pişerken kreması için vanilya ve tereyağı hariç öbür materyaller ocağa alınır.
  5. Göz göz olup yoğunlaşınca tereyağı ve vanilya eklenir ve ocaktan alınır.
  6. Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkınca yani fırından aldıktan iki dakika sonra bir su bardağı süt gezdirilir. Akabinde hazırlanan krema sıcakken kekin üzerine eklenir.
  7. Meyveli sos tencereye alınır. Üzerine bir yemek kaşığı nişasta ve bir bardak su eklenir. Göz göz oluncaya kadar pişirilir.
  8. Kremanın üzerine gezdirilir. Karpuz manzarası verebilmek için kenar kısımlarının beyaz kalmasına dikkat edin.
  9. Büsbütün soğuyan kekin üzerine damla çikolatalar yan duracak halde dizilir.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt