Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır

Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler

Yarım karpuz kabuğu,
5 su bardağı toz şeker,
5 su bardağı su,
1 çorba kaşığı karbonat,
5 adet karanfil,
1 adet limonun kabuğunun rendesi,
Yarım limonun suyu,
3 – 4 adet limon tuzu

Yapılışı

Karpuz kabuklarını soyucu ile veya bıçakla soyalım
Sonra küp küp veya ince ince şerit şeklinde doğrayalım
Karpuzun kırmızı kısımlarını iyice alalım( kırmızı yerleri kalırsa reçel yumuşak oluyor )
Doğradığımız karpuz kabuklarını tencereye koyup, içine üzerini geçecek şekilde su ilave edelim
Üzerine karbonatı ilave edelim ve iyice karıştırıp, 1 gece buzdolabında bekletelim
Ertesi gün suyunu süzüp, bol suda yıkayalım
Daha sonra tekrar karpuz kabuklarının üzerini geçecek kadar su doldurup, 2 dakika kaynatalım ve suyunu süzelim (2 dakikayı geçmemeye özen gösterelim )
Geniş bir tencereye karpuz kabuklarını, suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri koyalım
Önce orta ateşte kaynayana kadar pişirelim
Kaynadıktan sonra kısık ateşte karpuz kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirelim
Son olarak limon suyunu, limon tuzunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım
Karpuz Kabuğu Reçelini soğuduktan sonra kavanoza boşaltıp, buzdolabında muhafaza edelim
 
858,505Konular
982,757Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt