iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Yarım karpuz kabuğu,
5 su bardağı toz şeker,
5 su bardağı su,
1 çorba kaşığı karbonat,
5 adet karanfil,
1 adet limonun kabuğunun rendesi,
Yarım limonun suyu,
3 – 4 adet limon tuzu
Yapılışı
Karpuz kabuklarını soyucu ile veya bıçakla soyalım
Sonra küp küp veya ince ince şerit şeklinde doğrayalım
Karpuzun kırmızı kısımlarını iyice alalım( kırmızı yerleri kalırsa reçel yumuşak oluyor )
Doğradığımız karpuz kabuklarını tencereye koyup, içine üzerini geçecek şekilde su ilave edelim
Üzerine karbonatı ilave edelim ve iyice karıştırıp, 1 gece buzdolabında bekletelim
Ertesi gün suyunu süzüp, bol suda yıkayalım
Daha sonra tekrar karpuz kabuklarının üzerini geçecek kadar su doldurup, 2 dakika kaynatalım ve suyunu süzelim (2 dakikayı geçmemeye özen gösterelim )
Geniş bir tencereye karpuz kabuklarını, suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri koyalım
Önce orta ateşte kaynayana kadar pişirelim
Kaynadıktan sonra kısık ateşte karpuz kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirelim
Son olarak limon suyunu, limon tuzunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım
Karpuz Kabuğu Reçelini soğuduktan sonra kavanoza boşaltıp, buzdolabında muhafaza edelim
Yarım karpuz kabuğu,
5 su bardağı toz şeker,
5 su bardağı su,
1 çorba kaşığı karbonat,
5 adet karanfil,
1 adet limonun kabuğunun rendesi,
Yarım limonun suyu,
3 – 4 adet limon tuzu
Yapılışı
Karpuz kabuklarını soyucu ile veya bıçakla soyalım
Sonra küp küp veya ince ince şerit şeklinde doğrayalım
Karpuzun kırmızı kısımlarını iyice alalım( kırmızı yerleri kalırsa reçel yumuşak oluyor )
Doğradığımız karpuz kabuklarını tencereye koyup, içine üzerini geçecek şekilde su ilave edelim
Üzerine karbonatı ilave edelim ve iyice karıştırıp, 1 gece buzdolabında bekletelim
Ertesi gün suyunu süzüp, bol suda yıkayalım
Daha sonra tekrar karpuz kabuklarının üzerini geçecek kadar su doldurup, 2 dakika kaynatalım ve suyunu süzelim (2 dakikayı geçmemeye özen gösterelim )
Geniş bir tencereye karpuz kabuklarını, suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri koyalım
Önce orta ateşte kaynayana kadar pişirelim
Kaynadıktan sonra kısık ateşte karpuz kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirelim
Son olarak limon suyunu, limon tuzunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım
Karpuz Kabuğu Reçelini soğuduktan sonra kavanoza boşaltıp, buzdolabında muhafaza edelim