Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık

Karnıyarık
0
22

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
karniyarik.jpg

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan (ben yazdan buzluğa attığım patlıcanlarımı kullandım )
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 150 gram kadar kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Varsa iki domates (ben yazdan yaptığım domates sosumdan kullandım)

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Selam arkadaşlar.
  1. Yazdan buzluğa attığım beş adet patlıcanı çıkarıp tencereme yerleştirdim.
  2. Daha sonra bir tavada ince doğranmış soğanlarımı güzelce kavurdum. Kıymamı da attım rengi dönene kadar kavurdum.
  3. Salçalarımı da attım biraz daha kavurdum daha sonra baharatlarını attım ve yazdan yaptığım domates sosumdan biraz ekledim. Siz kabukları soyulmuş iki domates de yapsanız olur.
  4. Dada sonra yarım çay bardağından biraz daha az su ekledim, suyu çekilene kadar pişirdim sonra da soğuyunca patlıcanların içine yerleştirdim.
  5. İki su bardağı suya bir tatlı kaşığı salça, az sıvı yağ ve çok az tuz ekleyip patlıcanların üstüne gezdirdim. Ben mevsimi olmadığı için koymadım ancak sizde varsa üzerine yeşil biber ve dilim domateste koyarsanız çok hoş olur.
  6. Yaklaşık on-on beş dk pişirdim, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,782Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt